top of page

Çikolatalı Sufle Tarifi

Tüm suflelerin çikolatalı olmak zorunda olmadığını biliyor muydunuz? 18.yy'da Fransız şef Vincent de la Chapelle'in bulduğu gücünü yumurtadan, aromasını ise diğer bileşenlerden alan bir fırında pişirme yöntemidir sufle. Peynir Suflesi de harika olur mesela.

Peki Çikolu Sufleye en güzel ne eşlik eder? Tabi ki Sade veya Vanilyalı Dondurma. Duruşundan ve lezzetinden dolayı yapılması sanki saatler almış gibi dursa da bir Sufle yapmak aslında en fazla 25dk.

Çikolatalı Sufle Tarifi İçin Malzemeler (5-6 Kişilik)

Çikolata: 1 paket(~75gr) istediğiniz cinsten (sütlü/ bitter/fıstıklı vs) Yumurta: 3 adet Un: 3 çorba kaşığı Tereyağ: 2 çorba kaşığı Kakao: 1 çorba kaşığı Şeker: 1.5 çay bardağı Tuz: Bir tutam tuz (Nusret'in hareketi)

Çikolatalı Sufle Hazırlanışı

1) 3 yumurtanın sarı ve beyazlarını iki ayrı kaba ayırın. 2) Yumurta sarılarını şekerle(1.5 çay bardağı) birlikte iyice karıştırın. 3) Çikolata ve tereyağını bir kapta Benmari usülü eritin. Benmari: Bir kabın direkt ocakta pişirelerek değil de, içinde sıcak su bulunan başka bir kaba konarak ısıtılması. Dolaylı bir ısıtmaca. 4) Çikolata-tereyağı eriyip birbirine karıştıktan sonra, şekerle çırptığımız yumurta sarısına ekleyip bir süre daha karıştırın. 5) Sıra geldi yumurta beyazlarına. Bir tutam tuzu ekleyerek köpük haline gelene kadar iyice çırpın. 6) Bu köpük halindeki içeriği de çikolatalı diğer karışımına katın. 7) Son aşama: Unu ve kakaoyu bir elekten geçirerek bu karışıma ekleyin.

Tüm malzemeleri iyice çırptıktan sonra sufle kaplarına doldurun. Sufle kaplarını hafif yağlayıp içlerine çok az pudra şekeri serperseniz yapışmaz.

180 dereceye önceden ısıtılmış fırına sufle kaplarını koyun. 10 dakika kadar ara sıra kontrol ederek pişirin. 11.dakika çıkarın :)

Püf Noktası: Fırına sıcak su dolu başka bir kap daha koyun. Bu sıcak su dolu kap, fırının içindeki havayı nemlendirip suflenin kıvamının yumuşak olmasını sağlayacak.

İnstagrama koymak isteyenlere: Şehr-i Maraş Dondurmasıyla süslenmiş Sufle kasesi.. Sıcak ve soğuk çok güzel gidiyor birbiriyle. Eğer o an evde dondurma yoksa çikolatalı sufle üzerine pudra şekeri de serperek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

92 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page