top of page

Dondurmanın 4 Yararı

Özellikle sıcak yaz günlerde dondurma olmazsa olmaz. Aslında dondurma her vakit yenir çünkü besleyici özellikleri vardır. Bu güzel kaçamağın pozitif yan etkilerinden işte 4 tanesi.

1. Vitamin Kaynağıdır

Bildiğiniz gibi vücudumuz vitaminleri kendisi yapamaz, dışarıdan alması gerekir. Halis sütten yapılan Maraş dondurması iyi bir vitamin kaynağıdır. A, B-6, B-12, C, D, ve E vitaminlerini barındırdığını duymuş muydunuz? Burada da bitmiyor. Niasin(B3), tiamin(B1), and riboflavin(B2) gibi bünyemizin temel fonksiyonlarını düzgün yerine getirmesine yardımcı olan vitaminleri de elde edebiliyoruz.

2. Enerji Verir

İyi bir besin kaynağı olmasının yanı sıra iyi de bir enerji vericidir. Fakat diabet hastalarının temkinli olmasın da fayda var çünkü şeker içeriyor. Sıcak günlerde enerjiyi ne yapacağız diyebilirsiniz. Vucudumuz ısınmak için nasıl şeker yakıyorsa, soğumak için de eksta şeker yakarak efor sarfeder. O yüzden dondurma sadece serinletmez, aynı zamanda vücudumuza yerine göre zindelik de verir.

3. Mineral İçerir

Kalsiyum ve forfor içermesi sayesinde kemiklerimize iyi gelir. Tabi dondurmayı ‘aksesuarlarıyla’ birlikte daha da zenginleştirerek mineral seviyesini arttırabiliriz. Mesela üzerine koyacağımız fındık fıstık gibi yemişlerle hem daha lezzetli olur hem daha besleyici.

4. Beyne Doping Yapar

Dondurma trombotonin deninlen bir hormonu tetikler. Trombotonin stress hissimizi düşürüp rahatlamamızı sağlayan bir hormondur. Dondurmanın yapıldığı sütün içerisindeki L-triptofan sinir sistemimize fayda verir. Hatta bu şekilde ruh halimizi bile pozitif etkileyebilir. Filmlerde görmeye alışık olduğumuz aşk acısı çeken kadınların dondurmaya sarılmaları bu yüzden olsa gerek. Tabi dondurma yemek için bilimadamı olmaya gerek yok. Biz sevdiğimiz için yiyoruz. Herşeyin aşırısı zarar, ortası karar.

Kaynakça: http://www.stanpacnet.com/benefits-of-ice-cream/

25 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comentarios


bottom of page