top of page

Dondurmada Yeni Tatlar

İnovasyon sadece iletişim toknolojilerinde değil, gıda dünyasında vuku buluyor. Farklı tat arayışları tüm coğrafyalarda hem değişik görüntüler hem de lezzetler olarak karşımıza çıkıyor. Bir kaçından bahsedelim:

Vegan dondurmalar: Hayvansal olduğu için sütün kullanılmadığı dondurmalar, evet yanlış duymadınız. Süt yoksa ne var? Temel üç hammaddesi: su, esmer şeker ve aroma verecek ana madde(çikolata,vanilla, meyve. Bir çeşit sorbe gibi değerlendirebiliriz.

Gastronomik dondurmalar: Bu sınıf gerçekten çok ilginç. İtalyanlar dondurmayı yemeğin sonunda tatlı niyetine değil, ana sıcaklarda tüketmeyi denemek istemişler. Örneğin bizim mutfağımızda pek aşina olmadığımız somonu dondurmayla servis etme cesaretini bulmuşlar. Ayrıca mozzarella caprese salatasındaki mozzarella peyniri yerine bir top mozarellalı dondurma kullanmak hoşlarına gitmiş.

Yemek görünümlü dondurmalar: Aromalar konusunda sınırsız bir yaşam alanı keşfedince, dondurmanın kendisini de yemek gibi tasarlamaya başlamış şefler. Beni en çok şaşırtan sushi dondurmalardı. Görüntüsü ve sunumu sushi gibi olan tabaklar çok ilgimi çekti.

Aromatik külahlar: Renksiz ve standart külahlardan sıkılanlar için yerinde bir yenilik. Hem külahların kendileri renkleniyor, hem şekilleri farklılaşıyor hem de üzerlerindeki aromalar çeşitleniyor. Seçtiğiniz dondurmaya uygun külahı da seçmek icap edebilir.

Kaynakça: http://www.hurriyet.com.tr/kelebek/gurme/yeni-baslayanlar-icin-gelato-28089785

64 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comentários


bottom of page