top of page

Dondurmada Guiness Rekorları

Dünyanın en uzun dondurması hangi ülkede üretilmiştir tahmin edin? Hayır İtalya ya da Türkiye'de değil. Soğuğun memleketi Norveç’te. Norveçli bir aile şirketi en büyük külahta dondurmayı üreterek Guinness rekorlar kitabına geçmeyi başarmış. Toplam uzunluğu 3.08 metre ve ağırlığı ise 1 tona yakın. Öyle büyük bir top yapmışlar ki 10800 kişiye ikişer toptan servis edilse ancak bitiyor. Üstelik çilekli.

Tabi bu olayı bir şölen haline getirmişler. Aşağıda videosunu izleyebilirsiniz

Peki Türkler boş durur mu, bir rekor da bizden gelmiş. Hatta iki rekor: En ağır çengel dondurma ve dondurmadan en büyük Türk Bayrağı.

Kahramanmaraş'ta ilk kez düzenlenen Uluslararası Dondurma ve Kültür Sanat Festivalinde rekor kıran dondurmalar sergilendi. Bosna Hersek, Makedonya, Kosova, KKTC'nin de yer aldığı festivalde konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Fatih Erkoç “Dondurmamız dünyanın 100’den fazla ülkesine gidiyor. Zaten yeryüzünde adı dondurma ile anılan iki şehir var. Biri Roma, biri Maraş. Roma dondurması bir nevi krema, halbuki Kahramanmaraş dondurması keçi sütü ile dövüle dövüle üretiliyor. İhracatımızın önde gelen kalemlerinden biri olabilir” dedi.

Açılıştan sonra tır kasasında tutulan 2,80 metre boyunda ve 3,722 kilo ağırlığındaki dev dondurma, vinç yardımı ile kaldırılarak kalabalığın arasına indirildi. Yine Kahramanmaraşlı dondurmacılar tarafından Türk bayrağı şeklinde yapılan 150 x 225 santimlik levha dondurma Guinness Rekorlar Kitabı’na girdi.


Kaynakça: http://www.guinnessworldrecords.com/news/2015/7/ice-cream-company-scoops-world-record-with-three-metres-tall-cone-389070


369 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page